5 gode grunner til å bruke eiendomsmegler for ditt boligsalg

Et spørsmål mange boligselgere sitter med i forkant av et salg er hvorvidt de bør bruke eiendomsmegler til sitt salg eller ikke.
Hvorfor bruke eiendomsmegler

Innhold

5 gode grunner til å bruke eiendomsmegler for ditt boligsalg

Et spørsmål mange boligselgere sitter med i forkant av et salg er hvorvidt de bør bruke eiendomsmegler til sitt salg eller ikke.
Hvorfor bruke eiendomsmegler

Det største argumentet for å gjennomføre et salg privat er at du kan spare mye penger – men det er mange skjulte kostnader som en eiendomsmegler har full kontroll på, og som privat selger står du dessuten hundre prosent juridisk ansvarlig for salget.

Hvorfor bruke eiendomsmegler?

Nettopp derfor kan det være mye usikkerhet knyttet til det å gjennomføre et salg helt på egenhånd. 

Vi skal i denne artikkelen se på noen av grunnene til hvorfor du bør bruke eiendomsmegler til å hjelpe deg med salget – og hvor du også i denne prosessen kan spare verdifulle kroner.

1. Du får mest sannsynlig en bedre pris

Meglerens jobb er sammensatt – men først og fremst skal han eller hun sørge for at boligen din får et så godt utgangspunkt i markedet som overhodet mulig. 

Med inngående kjennskap til boligsalgsprosessen og en erfaringsbasert intuisjon for markedet vil en megler ha de beste forutsetningene for å gjøre en flersidig verdivurdering av boligen, og å oppnå ønsket salgspris gjennom markedsføringen.

Du sparer inn meglerkostnader

Sannsynligheten er også stor for at du ved hjelp av en megler får igjen for meglerkostnadene, og mer til – med forbehold om at det også finnes tilfeller som avviker fra normalen. 

For å gi et bilde på eiendomsmeglerens innvirkning på boligsalgsmarkedet, kan man se til tallene fra Norges Eiendomsmeglerforbund i 2019, hvor det kom frem at 98 % av boligsalg i Norge ble gjort gjennom en megler. Dette bringer oss videre til neste punkt:

2. Kjøper foretrekker megler

Undersøkelser viser at 7 av 10 nordmenn foretrekker å forholde seg til en eiendomsmegler ved et boligkjøp. 

Vurderer du å selge privat er dette viktig å huske på – du stiller nemlig svakere i markedet som privat selger, og kan gå glipp av verdifulle visningsbesøk bare fordi du har valgt en utradisjonell løsning for salget. 

Urettferdig, men dessverre en del av bransjen der det er kjøpers marked.

Klar for å VURDERE MEGLERE?

Vi hjelper deg å skaffe tilbud direkte fra meglerne

Eiendomsmeglerfordeg.no setter deg i kontakt med de beste meglerne i ditt område. Tjenesten er gratis, enkel og helt uforpliktende

3. Du sparer tid

Dersom du vurderer å gjøre boligsalget helt på egenhånd må du regne med å legge ned betraktelig mer tid i prosessen enn om du hyrer inn en megler. 

En eiendomsmegler som har gjort flere lignende salg fra før vil normalt bruke et sted mellom 40 og 60 timer på ditt boligsalg. Om du skulle gjort det selv er sjansen stor for at du ville brukt mer.

Privat salg – det er mulig

Har man kapasitet og kunnskap til å gjøre dette er det selvfølgelig ingenting i veien med det – men det er viktig at du tar alle risikoer med i beregningen før du lander på den endelige avgjørelsen om å selge privat. 

Du kan lese mer om privat boligsalg i vår store guide.

4. Du står tryggere

Når en autorisert eiendomsmegler/fagansvarlig hjelper deg med salget står vedkommende som juridisk ansvarlig i fem år etter overtakelsen. 

En megler kjenner prosessen ut og inn, og du minsker dermed risikoen for unødvendige tvister i etterkant av salget ved å få hjelp til dokumentasjon og opplysning underveis i salgsprosessen.

Samtidig er det verdt å nevne opplysningsplikten, hvor du uansett er ansvarlig for at alle nødvendige opplysninger kommer frem til kjøper.

 

No cure no pay

Et annet aspekt som gir deg trygghet ved salg av boligen gjennom megler er «no cure no pay», som er en form for forsikring innen eiendomsmegling der du som selger sikres økonomisk. Dette betyr at meglerkontoret ikke fakturerer for tjenestene dersom boligen ikke blir solgt: En garanti du ikke har ved et privat salg.

5. Skjulte kostnader

Totalkostnaden ved bruk av megler er også inkludert de obligatoriske kostnadene som du også måtte ha dekket ved et privat salg. Et godt råd er derfor at du undersøker hvor i prosessen du kan spare penger, samtidig som du får god hjelp av en megler.

Gjør deler av jobben selv

Er du fotokyndig og har godt utstyr er det ingenting i veien for å ta bildene av eiendommen selv. Da sparer du på kostnadene for fotograf. 

Styling og dekorasjon er et viktig moment når man skal ta bilder til annonse og arrangere visning, og her vil megler kunne stille med dyktige fagfolk – men hvis du er trygg på egen evne til å style boligen før bildene tas er dette også en kostnad spart.

Nøkkelen til en vellykket og rimelig salgsprosess er dermed å vite hvor i prosessen du kan spare penger – og la profesjonelle fagfolk ta seg av de aspektene du ikke føler deg helt trygg på.

Kom i kontakt med eiendomsmegler i dag

Selv om det i dag finnes mange gode ressurser på nett som hjelper deg med et privat salg vil aldri disse helt og holdent kunne erstatte den rollen som en megler stiller med.

Dersom du ønsker et uforpliktende tilbud, kan vi sette deg i kontakt med opptil tre sertifiserte meglere i ditt område – bare bruk knappen nedenfor. Helt gratis og uforpliktende.

Matias Willand

Matias Willand

Matias er innholdsprodusent i eiendomsmeglerfordeg.no.

Få gratis tilbud fra flere meglere

Verdivurdering | Selge bolig | Selge hytte | Næring | Takstmann

Fyll ut et kort skjema hos vår samarbeidspartner Eiendomsmegler.no. Etter innsendt skjema vil du motta opptil 5 tilbud fra lokalkjente meglere i ditt område. Helt uforpliktende.