Guide til deg som skal holde visning

Den store visningsdagen kan virke skremmende for mange, spesielt siden førsteinntrykket på visningen er avgjørende for å få inn de beste budene. Men visningen trenger ikke å være en vanskelig affære, så lenge du gjør noen gode forberedelser i forkant.
Visningsguide

Innhold

Guide til deg som skal holde visning

Den store visningsdagen kan virke skremmende for mange, spesielt siden førsteinntrykket på visningen er avgjørende for å få inn de beste budene. Men visningen trenger ikke å være en vanskelig affære, så lenge du gjør noen gode forberedelser i forkant.
Visningsguide

Vi skal i denne artikkelen gå gjennom en praktisk sjekkliste for hva man som selger bør huske på før og under visning – i tillegg til noen vanlige rutiner og forventninger knyttet til visningen.

 

Sjekkliste før man holder visning – dette må du huske på

Visningen er boligkjøpers første møte med sitt potensielle nye hjem – sørg dermed for at de sitter igjen med et knakende godt førsteinntrykk. Vi har sammenfattet en sjekkliste med noen praktiske tips før du som selger skal holde visning:

 

Praktisk forberedelse:

 1. Rengjør og rydd huset godt før visningsdagen. En frisk lukt av nyvasket hus bidrar til et godt førsteinntrykk.

 2. Vær heller sparsom med møbleringen. En tettpakket stue gir dårlig romfølelse.

 3. Detaljene er viktig – tenn noen lys, fyr opp i peisen og trekk unna gardiner før visningen. En bukett friske blomster på spisebordet gir det lille ekstra.

 4. Rydd unna personlige gjenstander som tannbørste, såpeflasker, familiebilder og lignende. Du vil gi kjøper følelsen av at dette kunne vært deres hjem.

 5. Ferdigstill alle påbegynte småprosjekter. En løs list eller et manglende parkettpanel gir unødvendig dårlig inntrykk, og kan ofte ordnes uten altfor mye bry.

 6. Rydd skuffer og skap så besøkende kan få et godt inntrykk av oppbevaringen i boligen.

 7. Ikke glem uteplassen – rydd og klargjør plen, terrasse, innkjørsel og entré slik at de som kommer på visning får et godt førsteinntrykk fra første stund.

På visningsdagen:

 1. Forbered deg på de vanlige spørsmålene som kan komme på visningsdagen. Mange vil ha informasjon om solforhold, naboer, utgifter, trafikk og lignende. Og husk: vær ærlig og transparent når du svarer på disse spørsmålene. Uten tillit vil du oppleve dårlig respons på budfronten.

 2. Overlat prisdiskusjon til megler. Det kan oppstå uheldige situasjoner om du som boligeier blander deg for mye inn her. Selger du privat må du selvfølgelig ta deg av denne biten – men vær varsom med utsagn som «Vi selger aldri under …» eller «Vi krever …».

 3. Sett av godt med tid til visningen, slik at de som kommer ikke får følelsen av at du har hastverk. Dette kan gi inntrykket av at du ikke er interessert.

 4. Forbered deg på at noen kan uttrykke seg negativt om boligen under visningen. Her er det viktig å opprettholde nøytralitet og profesjonalitet når du håndterer slike kommentarer. En profesjonell distanse er med andre ord ingen dum ting når du skal holde visning.

Hvor mange kommer normalt på visning?

Antallet potensielle kjøpere som dukker opp på visning kan variere en god del, og eksterne faktorer dikterer mye her – til og med ned til været på visningsdagen.

Andre aspekter som kan være medvirkende i hvor mange som kommer på visning er hvorvidt du selger i byen eller på landet, eller hvor mye markedsføring som er gjort i forkant (dette inngår som oftest i meglerpakken).

Med andre ord er det vanskelig å gi et nøyaktig estimat for et vanlig antall på visning. Et godt råd er å «sko seg etter forholdene». Ser du at det er risiko for å bli folksomt kan det for eksempel lønne seg å arrangere to visningsdager. 

Opplever du at ingen kommer på visning kan det lønne seg å undersøke hva grunnen til dette kan være.

Klar for å VURDERE MEGLERE?

Vi hjelper deg å skaffe tilbud direkte fra meglerne

Eiendomsmeglerfordeg.no setter deg i kontakt med de beste meglerne i ditt område. Tjenesten er gratis, enkel og helt uforpliktende

Ikke nødvendigvis solgt etter første visning

Ingen bud dagen etter visning? Det kan være tøft som boligselger å oppleve at boligen ikke blir solgt på første visning, men fortvil ikke – skulle du havne i denne situasjonen er det noen grep du kan gjøre.

Blir ikke boligen solgt etter første, andre eller tredje visning bør du sette deg ned med megler og legge en plan for veien videre. Megler vil kunne gi verdifulle råd, og har høyst sannsynlig vært borti lignende tilfeller.

Budrunde etter visning

Hvis du har ansatt megler til salget vil han eller hun ta seg av alle bud etter visning – men det kan være lurt å gjøre seg kjent med prosessen. Som selger har du visse ansvar knyttet til budrunden. Her er en kort oppsummering:

 1. Det viktigste er at du må være tilgjengelig via telefon. Her får du oppdateringer fra megler underveis. Under budrunden må du også være forberedt på å ta raske avgjørelser under korte frister.

 2. All kommunikasjonen som foregår i budrunden skal gjøres skriftlig, slik at du unngår uenigheter om hvorvidt frister er overholdt eller ikke.

 3. Husk at det ikke er noen angrefrist etter at du har akseptert et bud, også selv om det kommer inn et høyere bud etter aksept. Skriftlig bekreftelse er altså bindende.

Du kan også lese mer om vår budrunde-guide i artikkelen Slik selger du din bolig – en guide fra A-Å.

Ved å forberede deg til visningsdagen er du sikker på at du gir de besøkende et godt og gjennomført førsteinntrykk.

Sjekk ut flere av våre artikler om du ønsker tips og veiledning i alle aspektene rundt boligsalget.

Matias Willand

Matias Willand

Matias er innholdsprodusent i eiendomsmeglerfordeg.no.

Få gratis tilbud fra flere meglere

Verdivurdering | Selge bolig | Selge hytte | Næring | Takstmann

Fyll ut et kort skjema hos vår samarbeidspartner Eiendomsmegler.no. Etter innsendt skjema vil du motta opptil 5 tilbud fra lokalkjente meglere i ditt område. Helt uforpliktende.